félreértésekre adhat okot

2018.07.04. 12:44

Arra kérik a szurkolókat, hogy mellőzzék a karlendítést

A Ferencváros szerda délelőtt rendkívüli sajtótjákoztatót hívott össze annak apropójából, hogy az FTC elnöke, Kubatov Gábor felhívja a figyelmet arra: beláthatatlan következményei lehetnek, ha a szurkolók nem megfelelően viselkednek a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga selejtezőn. Ezen kívül szóba került Gera Zoltán, Joseph Paintsil, Davide Lanzafame és Dzsudzsák Balázs is.

Forrás: mti

Kubatov Gábor, az FTC elnöke először az idei szezon célkitűzéseiről beszélt – számolt be róla a Nemzeti Sport Online.

„Három fontos célt jelölünk ki: szeretnénk megnyerni a bajnokságot, jól szeretnénk szerepelni a nemzetközi kupában és arrra keressük a választ, hogy a Ferencváros tud-e megfelelőképpen viselkedni a nemzetközi porondon a pályán és a lelátón egyaránt.

Az UEFA ugyanis nagyon komoly büntetéseket róhat ki ránk, ezeket szeretném elkerülni.

De ezeket csak úgy tudjuk elkerülni, ha egyetlen ember sem vét a szabályok ellen. Ha bármi ilyen történik, beláthatatlan következményei lehetnek: zárt kapus meccs, de kupából való kitiltás is bekövetkezhet. Ha kitiltanak minket a nemzetközi kupából, akkor minden összeomlik. Nem tudunk játékost igazolni sem, mert nem lesz, aki eljön az NB I-be játszani.

Szigorítjuk a beléptetést, hiszen telefonkönyvnyi szabálya van arra az UEFA-nak, mit nem lehet használni a lelátón: csak Fradi és nemzeti színű zászlóink lehetnek, a feliratokat a molinón előre engedélyeztetni kell.

A sokat vitatott Fradi mozdulatot – szívtől az égig – ne használják a nemzetközi meccseken, mert félreértésekre adhat okot.

Azért tesszük mindezt, mert a győzelemből is lehet kudarc.„

Ezután az aktív pályafutásától visszavonuló Gera Zoltánról esett szó:

„Gera Zoltán élettörténetéről azért érdemes beszélni, mert megmutatja, miért érdemes sportolni. Nehéz helyzetben lévő gyerek volt, el is veszhetett volna, de a hite és a sport kivezette ebből a bajból. Nemcsak kiváló labdarúgó, hanem példamutató ember, olyan morális és erkölcsi értékeket tart maga elé, hogy nagyon szeretnék én olyan lenni, mint ma Gera Zoli. Szívesen hosszabbítottunk volna vele szerződést, de a teste már nem bírta.″

Gerára a jövőben a szakmai stábban számít a Ferencváros vezetősége:

„A szakmai stáb tagja lesz a tervek szerint, a technikai képzésért felelős edző posztját látná el, ebbe beleértendő a videóelemzés is. De erre még szerződést nem kötöttünk vele. Nemcsak az első keretnél, de az utánpótlásban is számítunk a munkájára.”

A furcsa körülmények között távozott Joseph Paintsilről a következőket mondta:

„A játékosra egyáltalán nem haragszom, tette a dolgát, jó futballista. Egyszer azt mondta, ő csak egy test a szervezetben. Menedzser által érkezett Ghánából, volt rá elővásárlási jogunk, ezt le is hívtuk, a menedzser aláírta a szerződést tavaly decemberben, de nem hajtotta végre. Ezért indítottunk eljárást a FIFA-nál és az UEFA-nál. Aztán kiderült, hogy valószínűleg nem annyi idős, amennyi a papírjaiban szerepelt, ezért közigazgatási eljárást indítottunk ellene. A játékost nem hibáztatom, a menedzser hozott mindig új kihívásokat és történeteket.″

A Honvédtól igazolt Davide Lanzafaméről elmondta, hogy a játékos motiváltan érkezett a Fradihoz, szeretne bajnok lenni a zöld-fehérekkel.

„Nagy viták voltak köztünk, hogy 31 éves játékost szabad-e igazolni vagy sem. De még mindig szükségünk van egy spillerre, egy igazán jó játékosra, akiben mindig benne van a a váratlan. Jó karakter, igazi Fradi-karakter, rossz fiú a pályán, nekünk pedig a korlátokon belül szükségünk van ilyen játékosokra.″

Felmerült az is, hogy Dzsudzsák Balázs szabadon igazolhatová vált, nem érdeklődi-e iránta a Ferencváros? Erre Orosz Pál válaszolt:

„Dzsudzsák Balázst tisztelem, kedvelem, nagyra tartom a labdarúgói múltját, jelenét. Két éves szerződésünk van vele Sky Boxra, másról nem egyeztettünk.″

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az utánpótlást vezető Theo Schneider elküldésének okairól, illetve Prukner László érkezéséről beszélt:

„Theo Schneider három évet kapott arra, hogy megvalósítsa az elképzeléseit az utánpótlásban, de ez nem hozta azokat az eredményeket, amiket vártunk. Sőt, a Ferencváros történetében még sosem fordult még elő , hogy az U17-es korosztályban a csapatunk osztályozót játsszon. Prukner László kezében nagyon jó helyen lesz az utánpótlás, nagy tudású szakember, pedagógus, és ezt arra is értem, hogy az edzői stábot is össze tudja tartani.″

A további igazolásokkal kapcsolatban elmondták, eddig is elég szép sor név van, akik érkeztek, de amíg van lehetőség, addig dolgoznak azon, hogy új játékosokat igazoljanak. Viszont az MLSZ szabályzata szerint tíz külföldi szerepelhet a csapatban, nekik pedig jelenleg ennél több van, előbb őket kell kimozgatni a keretből. De hírt akkor adnak róla, ha már biztos a szerződés.

A teljes sajtótájékoztató vágatlanul

Borítókép: Illusztráció

Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2017. július 23-án

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!