Rali Eb

2018.06.03. 16:27

Először végeztek Herczigék a dobogón

Pályafutása első dobogós helyezését érte el Herczig Norbert a rali Európa-bajnokságon (ERC): a magyar versenyző a sorozat görögországi futamát a második helyen zárta.

03 HERCZIG Norbert (hun), FERENCZ Ramon (hun), SKODA FABIA R5, action during the European Rally Championship 2018 - Acropolis Rally Of Grece, June 1 to 3 at Lamia - Photo Gregory Lenormand / DPPI

A MOL Racing Team Facebook-oldalának vasárnapi beszámolója szerint a négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta és navigátora, Ferencz Ramón az utolsó kör mindkét gyorsaságiján megelőzte a végső győztes Bruno Magalhaest.

„Elképesztő siker ez számunkra, még felfogni is alig tudjuk, másfél méterrel a föld felett járunk örömünkben”

- mondta Herczig Norbert.

Herczigék a márciusi nyitányon hatodikként végeztek az Azori-szigeteken, majd egy defekt ellenére 11-ikek lettek május elején a Kanári-szigeteken. A MOL Racing Team színeiben versenyző magyar páros Skoda Fabiájába az Akropolisz-ralin Hi5 elnevezésű, nemzetközi szabványoknak megfelelő versenyüzemanyag került. A MOL és a Hexán közös szakértői csapata 2015-ben fejlesztette ki a MOL Racing Fuel RST üzemanyagot, amely a nemzetközi szövetség, a FIA előírásainak megfelelő, kifejezetten versenyfelhasználású benzin. A MOL elsőgenerációs versenybenzinével szemben az új, Százhalombattán kifejlesztett Hi5 üzemanyag sokkal inkább koncentrál az FIA R5 géposztályú versenyautók motorjainak az elvárásához. Az üzemanyag nemcsak a csúcskategóriás motorral rendelkező versenyautóknak nyújt gyorsabb nyomatékfelfutási lehetőséget, hanem az alacsonyabb fordulatszámon üzemelő egyéb turbós versenyautók is élvezhetik a kigyorsításoknál érezhető erőtöbbletet – olvasható a cég közleményében.

Herczig és navigátora hosszú évtizedek óta az első magyar kettős, amely teljes szezont teljesít az ERC legmagasabb kategóriájában. A görögországi futam után június 15-17-én Cipruson, majd Olaszországban, Csehországban, Lengyelországban és Lettországban versenyez a mezőny.

Eredmények:

1. Bruno Magalhaes, Hugo Magalhaes (portugál, Skoda Fabia R5) 3:02:09.04 óra

2. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5) 29.1 másodperc hátrány

3. Hubert Ptaszek, Maciej Szczepaniak (lengyel, Skoda Fabia R5) 1:37.2 perc hátrány

Borítóképünkön Herczig Norbert és Ferencz Ramón Skoda Fabiája a görögországi futamon.

Forrás: Gregory Lenormand / DPPI / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!