együttműködés vége

2018.05.14. 13:33

Megszűnt a Vasas FC és a Vasas Akadémia partnersége

Megszűnt a Vasas Futball Club Kft. és a Vasas Akadémia Kft. partnersége.

A Vasas anyaegyesületének hétfői tájékoztatása szerint a Vasas Futball Club Kft. (amelynek 99 százalékos többségi tulajdonosa a Pannonbau-Budapest Kft. – Jámbor János) és a Vasas Kubala Akadémiát működtető Vasas Akadémia Kft. (89 százalékos többségi tulajdonos: György Tamás) az elmúlt évek partnersége után a szezon végével megszüntette az együttműködési megállapodást. Ennek folyományaként

a 2018/19-es évadra vonatkozó élvonalbeli licenc-követelményeket a Vasas FC új partner bevonásával teljesítette: a klub korábbi labdarúgója, a Geress Zoltán érdekeltségéhez tartozó Gerrzo Kft.-vel (Hegyvidék UFC).

„Az új helyzetben a Vasas SC mint anyaegyesület főszerepet vállal egy olyan hosszabb távú utánpótlás-struktúra kialakításában, amely a mindenkori felnőtt csapat érdekeit szolgálja” – áll a kommünikében, amely kiemeli: a Vasas (Vasas SC, Vasas FC és esetleges újabb együttműködő partnerek) célja, hogy legalább többségi tulajdont szerezzen a Vasas labdarúgó utánpótlást működtető sportszervezetben, legyen az akár a Vasas Akadémia Kft., akár a Gerrzo Kft., vagy egy saját indítású utánpótlásklub.

A közlemény kitér rá, hogy a Vasas SC elnöksége május 29-i ülésén hoz végleges döntést az anyagi és szakmai lehetőségek figyelembevételével, de bármelyik alternatíva lép életbe, a 2018/19-es szezont a klub labdarúgó utánpótlása a Vasas berkein belül, és a Kubala név használata mellett folytatja a Fáy utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!