EuroPoussins

2018.05.31. 08:45

Magyar csapat is részt vesz Európa legnagyobb U10-es focitornáján

A hétvégén magyar csapat is szerepel Európa egyik legjelentősebb U10-es labdarúgó utánpótlás tornáján, az EuroPoussins-en. A franciaországi Bretagne-ban, Pleudihen-sur-Rance-ban idén is 48 csapat méri össze tudását, köztük az FC Budapest Sólymok.

A kétnapos bretagne-i nemzetközi seregszemlét immár 23. alkalommal rendezik meg. Az idei indulók között van mások mellett a Liverpool, az Anderlecht, a Roma, a Southampton, a Malaga, a PSV Eindhoven, a Fulham, az Ajax, a Juventus, a Bruges, a Sparta Praha, a Chelsea, a Porto, a Hertha, a Manchester United és a Sporting Lisboa.

A francia résztvevők listáján szerepel a Lille, a Bordeaux, a Lyon vagy a Monaco. A „kis Bajnokok Ligájának” is nevezett tornára a francia csapatok két nemzeti selejtező tornán kvalifikálhatják magukat minden évben.

Az idén tízéves fővárosi utánpótlás klubot, az FC Budapestet hosszú évek óta meghívják az EuroPoussins-re (az idei a kilencedik alkalom) és a csapat rendszeresen helytáll a rangos tornán. Idén a Manchester Uniteddal, a Sporting Lisboával, a Guingamp-mal, a Saint-Brice-szel és a Chateaugironnal kerültek egy csoportba a Sólymok.

A 2800 lakosú kis bretagne-i falu, Pleudihen-sur-Rance Északnyugat-Franciaországban, Bretagne keleti részén található a La Manche csatorna közelében, Rennes-től északra, onnan félórányi autóútra. Az 1995-ben útjára indult torna az évek során vált regionális versenyből európai futballeseménnyé. Tavaly a spanyol Malaga nyert, a döntőben a Fulhamet legyőzve.

Az U10-es tornán nyolcfős csapatok szerepelnek (lányokat is nevezhetnek), egyszerre hatan (öt mezőnyjátékos és egy kapus) lehetnek a pályán, amely 50x30 méteres, 6x2 méteres kapuval. A meccseket 4-es méretű labdával játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában