kiemelkedő tudás

2018.05.28. 19:17

Kő András kapta a MOB Média Életműdíját

A 77 éves újságíró, riporter, szerkesztő és író a Magyar Sportújságírók Szövetsége Kecskeméten megtartott Sportújságíró kongresszusának keretében vehette át az elismerést Kulcsár Krisztián MOB-elnöktől.

Budapest, 2016. március 21. Kő András újságíró a Gulág Programiroda beszélgetésén az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Magyary-termében 2016. március 21-én. A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve alkalmából létrehozott emlékbizottság projektfeladatait ellátó Gulág Programiroda szervezésében a szovjet megszállás áldozatainak emlékművéről szóló harmadik és egyben utolsó nyilvános beszélgetést tartottak, amely része a nemzeti közmegegyezés kialakítását célzó társadalmi vitának.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Mohai Balázs

A sportvezető a laudációban elmondta: a korábban a Nemzeti Sport felelős szerkesztőjeként, majd a Magyar Hírlap főmunkatársaként dolgozó, mostanában a Magyar Hírlapban publikáló Kő András 24 könyvet írt, és többek között olyan legendákat mutatott be az olvasóknak, mint Papp László, Kulcsár Győző, Zsivótzky Gyula és az Aranycsapat.

Kulcsár Krisztián kiemelte, a szerzőt alapos, kiemelkedő lexikális tudás jellemzi, és alkotásaival azt is bizonyította, hogy az irodalomban és a történelemben is jártas. Hozzátette, Kő András egész életében a hitelességre törekedett, munkáiban tökéletesen fejezi ki a sport szépségét, emeli ki annak fontosságát, mindig előtérbe helyezve annak morális, erkölcsi hátterét, valamint a fair play szellemiségét.

A MOB elnöke a méltatásban felhívta a figyelmet arra is, hogy Kő András évtizedek óta tagja a Magyar Fair Play Bizottságnak. Munkásságát korábban Feleki László-díjjal és Pulitzer-emlékdíjjal ismerték el. 2004-ben a MOB Média Oklevélét kapta meg, két évre rá pedig a Nemzetközi Fair Play Bizottság „A sportszerűség népszerűsítéséért, nevelőmunkáért” elismerésben részesítette.

Borítókép: Kő András újságíró

Forrás: MTI Fotó/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!