Győri Audi ETO KC

2018.05.03. 10:37

Kidőlt a győriek jobbszélsője

Súlyos bokasérülés miatt véget ért az idény Jana Knedlikova, a Győri Audi ETO KC cseh jobbszélsője számára, így a női kézilabda Bajnokok Ligája jövő hétvégi, budapesti négyes döntőjét is ki kell hagynia.

ETO Gyor's Jana Knedlikova during EHF Women's Champions League Main Round match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at Polivalenta Hall in Bucharest, Romania, on 27 Janury 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Alex Nicodim

Knedlikova szerda este, a Ferencváros ellen 26-24-re megnyert bajnoki rangadó vége előtt nyolc perccel sérült meg, amikor egy vétlen helyzetben összefutott Nerea Penával.

A cseh játékos befutott a pályára, hogy csatlakozzon a győriek támadásához, az FTC spanyol légiósát pedig éppen lecserélték, ekkor találkoztak az oldalvonalnál. Az eset után Knedlikova a földre került, majd le kellett támogatni a pályáról.

„Az ellenfele lábára lépve aláfordult a bokája, és bokaszalag szakadást szenvedett.

Törés a vizsgálatokon nem igazolódott. Konzervatív kezelés mellett nyolc hét pihenésre van szüksége. Most egy hétig fekvőgipszben lábadozik” – nyilatkozta a klub honlapján csütörtökön Balogh Péter csapatorvos.

A keretből Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk egyaránt súlyos térdsérülés miatt hiányzik a szezon hajrájában, mindketten műtét után gyógyulnak.

A BL négyes döntőjén kívül a Győrre még három bajnoki mérkőzés vár májusban.

Borítókép: AFP PHOTO / NurPhoto / Alex Nicodim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában