fed kupa

2018.02.08. 22:24

Győztek a magyarok Tallinnban

A magyar női válogatott 2-1-re nyert a szlovén ellen csütörtökön a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tenisztornájának második fordulójában.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a szerdán a svédektől 2-1-es vereséget szenvedő magyar csapatból Bondár Anna (522. a világranglistán) kezdett Nina Potocnik (430.) ellen, és 68 perc alatt kikapott. A második egyes meccsen Stollár Fanny (209.) ellenfele Tamara Zidansek (178.) volt, és a 19 éves magyar játékos 1 óra 13 perc elteltével kiegyenlített.

A sorsdöntő párosra Stollár és Gálfi Dalma (265.) állt ki Zidansek és Kaja Juvan ellen, s a 2015-ös junior wimbledoni bajnok magyar duó magabiztosan győzött.

A C csoportban Juhász Gábor kapitány együttese pénteken a horvátokkal találkozik.

A csoport győztese a B csoport első helyezettjével találkozik az elődöntőben, a második helyosztót játszik, az utolsó osztályozóra kényszerül szombaton. A csoportharmadiknak pedig nem kell pályára lépnie a torna zárónapján.

Tavaly a magyarok ötödikként zártak Tallinnban.

Eredmények:

C csoport, 2. forduló:

Magyarország-Szlovénia 2-1

Bondár Anna-Nina Potocnik 4:6, 2:6

Stollár Fanny-Tamara Zidansek 6:4, 6:4

Stollár Fanny, Gálfi Dalma-Tamara Zidansek, Kaja Juvan 6:4, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!