posztmodern klasszikus

2018.03.22. 16:06

XXI. századi Toldi nyerte az Aranycore-t

A Fák Alatt Zenekar Toldi-parafrázisa lett a zsűri díjazottja az AranyCORE zenebajnokságon.

A hőst egy XXI. századi Andrássy úti környezetbe, Budapestre ültette át a zenekar – mondta el Merkl László, az MTVA kiemelt szerkesztője az M1 csütörtöki műsorában.

A közmédia szervezte bajnokságra Arany János verseinek megzenésített változatával pályázhattak a jelentkezők. Az Ákos, a Margaret Island és Wolfie (Punnany Massif) által alkotott zsűri leginkább azt tartotta mérvadónak, hogy a versenyzők hogyan ültetik át posztmodern zenei környezetbe a mintegy kétszáz éves szövegeket – mondta el a szerkesztő.

A Fák Alatt Zenekar a Toldi legismertebb sorait idézte, mégis kreatívan oldotta meg a feladatot

fűzte hozzá.

A pályázatra 120 dal érkezett, ebből 65 került versenybe, amelyeket a pályázat honlapján meg is lehet hallgatni. A legtöbb lájkot a Foreland zenekar gyűjtötte be, a második Papp Tilu Libavonat, a harmadik helyezett pedig a ZTM Projekt csapata lett.

A szerkesztő elmondta, hogy a legtöbb lájkot szerző három versenyző és a zsűri díjazottja Nagyszalontára, Arany János szülővárosába utazik és meglátogatja az íróhoz kapcsolódó emlékhelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában