vissza nem térítendő támogatás

2020.07.29. 17:27

Az MMA 850 millió forinttal segíti a kulturális és művészeti területen dolgozókat

A Magyar Művészeti Akadémia 850 millió forintos összértékben nyílt pályázatot hirdet a kultúra és művészet területen dolgozó egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek, valamint civil és egyéb gazdálkodó szervezetek részére, működési költségeik támogatására. A pályázat a koronavírus-járvány következményeinek enyhítését célozza a kulturális-művészeti területen.

A pályázat a koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló kormányhatározat alapján született. A beadványokat a kulturális vagy az MMA alapszabályában nevesített művészeti területen (építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, zeneművészet, művészetelmélet) fő tevékenységet végzők adhatják be – közölte az MMA szerdán.

Négyszázmillió forint áll rendelkezésre egyéni vállalkozók és állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemélyek számára. A Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkezők esetén 135 millió, az azon kívüli magyarországi székhellyel rendelkezők esetén 265 millió forint.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Az elnyerhető támogatás összege pályázatonként 300 ezer-500 ezer forint.

Négyszázötven millió forint áll rendelkezésre gazdálkodó szervezetek számára: Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkezők esetén 150 millió, az azon kívüli magyarországi székhellyel rendelkezők esetén 300 millió forint értékben. Az egy pályázó esetén legfeljebb 1,5 millió forintig elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összegének alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.

A pályázatokat mindkét esetben a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadják be.

A támogatási igény az MMA pályázati rendszerébe lépve nyújtható be, budapesti és Pest megyei székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők tekintetében július 31-től augusztus 14-ig, a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők tekintetében augusztus 17-től augusztus 31-ig.

A részletes pályázati kiírás az MMA honlapján érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a [email protected] e-mail-címen kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában