Gyász

2018.08.13. 13:23

A Madách Színház is saját halottjának tekinti Kerényi Imrét

A Madách Színház is saját halottjának tekinti a szombaton elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt.

Budapest, 2016. április 20. Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Kiss Mari Jászai Mari-díjas magyar színésznő pályafutását, szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

A Madách Színház társulata mély fájdalommal értesült Kerényi Imre haláláról – olvasható a színház igazgatóságának hétfői közleményében.

A dokumentum szerint Kerényi Imre 12 éven át a Madách Színház rendezője és 15 éven át igazgatója volt. Rendezőként nevéhez korszakos művészi jelentőségű, nagysikerű előadások fűződnek. Igazgatása alatt a Madách Színház színes, sokműfajú, országos hatású művészeti intézménnyé vált. Ezen időszak alatt történt a Madách Színház teljes felújítása is, amely során a teátrum műszakilag is felkészült a XXI. századi színház kihívásaira – olvasható a közleményében.

Kerényi Imrét a Madách Színház mellett a Miniszterelnökség is saját halottjának tekinti.

Borítókép: Kerényi Imre a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában.

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában