Itt a lehetőség!

2022.07.19. 11:08

Videóversenyt hirdet fiataloknak a Cinemira ifjúsági filmfesztivál

A versenybe került filmeket az őszi Cinemira TEEN fesztiválon mutatják be, nagyvásznon, neves szakmai zsűri előtt.

Videóversenyt hirdet 13-19 év közötti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál  - olvasható a szervezők közleményében.

A videóversenyre maximum másfél perces filmekkel a 2032 - Milyen lesz a Te életed, a bolygónk élete? (Forgass egy izgalmas rövidfilmet a jövőről); Múlt-jelen-jövő: 90 évnyi LEGO játék (A jubileum évében markold fel LEGO kockáidat, minifiguráidat és forgass egy menő LEGO filmet); valamint a Yettel-Bookline - Betűből képkocka - könyv adaptáció, könyvtrailer (Indítsátok egy szuper könyvvel a nyarat, majd alkossatok kreatív videót az abból szerzett élményeitekről) című kategóriákban lehet nevezni.   

A jelentkezők bármilyen műfajban - kisjátékfilm, trailer, videóklip, dokumentumfilm - alkothatnak. Fontos, hogy a filmek egyediek, személyesek legyenek, szerepeljenek benne az alkotó gondolatai és érzései. Az alkotásokat egyénileg vagy csapatban is lehet nevezni. 

A könyv szabadon választható, de a Bookline a jelentkezők figyelmébe ajánlja az adaptálásra érdemes ifjúsági könyveket.   

Egy pályázó több kategóriában is indulhat, kategóriánként maximum 3 videóval.   

A közlemény szerint a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri - Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, a MOME médiadizájn hallgatója; Lampert Benedek fotográfus, Magyarósi Éva animációsfilm-rendező, Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus és Puskás Peti énekes, színész, televíziós személyiség - értékeli.   

A díjazottak többek között egy igazi reklámfilmforgatáson való részvételt, videózásra kiváló mobiltelefont és akár videóvágásra is alkalmas tabletet, könyvcsomagokat és LEGO-játékokat nyerhetnek. A versenyre jelentkezni szeptember 18-ig a [email protected] e-mail címen lehet - áll az összegzésben.

Borítókép: illusztráció/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában