Mai Dal

2022.04.03. 16:25

A magyar dalszövegeket népszerűsítő eseményt rendeznek

Idén is megrendezik a Mai Dal című programot: a magyar dalszövegek népszerűsítését célzó eseményt április 26-án tartják a fővárosi Akvárium Klubban.

A programsorozatot tavaly indították dalszerzők kerekasztal-beszélgetésével, egy dalszövegírás-történettel foglalkozó, valamint egy interaktív dalszövegíró előadással - szerepel a szervezők közleményben, amelyben felidézik, hogy a rendezvényt először streaming formában hirdették meg, végül korlátozott létszámban személyesen is részt lehetett venni rajta a Muzikumban.


Az idei új helyszín az Akvárium Klub VOLT Lokálja. A rendezvény egyik célja, hogy felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi magyar dalszövegű zenékre és segítsen utat mutatni a dalszövegírás iránt érdeklődőknek.


A tavalyi Mai Dal felvezetéseként dalszövegíró-pályázatot hirdettek, amelyre több mint háromszáz pályázat érkezett. A szervezők idén úgy döntöttek, hogy dalszövegíró-kurzust indítanak, amelynek keretében hat alkalommal hat különböző dalszerző enged betekintést saját alkotói metódusába. Ezeket a kurzusokat kis létszámban, legfeljebb tíz résztvevővel rendezik meg. Eddig mesterkurzust tartott Beck Zoli (30Y), Varga Livius és Likó Marcell (Vad Fruttik).


Az idei esemény első programjaként népszerű együttesek dalszerzői, frontemberei fognak egy kerekasztal-beszélgetés során tapasztalatot cserélni. A panelbeszélgetést egy előadás követi, végül a résztvevők az est zárásaként egy interaktív játékon vehetnek részt.


Az esemény programjaival azokhoz szeretnénk szólni, akik érdeklődnek a magyar szövegű zenék iránt és kicsit benéznének a szerzők gondolatai mögé. Célunk megmutatni, hogy az alkotás lehet tudatos tevékenység, amely mind az alkotó, mind a befogadó számára jótékony hatással lehet - idézte Tóth Áron főszervezőt a közlemény.


További információt a Mai Dal Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában