Így kerek!

2022.01.22. 06:25

Születésnapi koncertre készül Szűcs Gabi

A koncerten a Budapest Jazz Clubban az énekesnő legkedveltebb szving- és dzsesszdalai, valamint popátiratai hangzanak el.

Így kerek! címmel tart születésnapi koncertet Szűcs Gabi. A Fonogram-díjas dzsessz-pop énekesnő január 24-én a Budapest Jazz Clubban lép színpadra. A koncerten az énekesnő legkedveltebb szving- és dzsesszdalai, valamint popátiratai hangzanak el. Vendégként közreműködik a Cotton Club Singers és meglepetésfellépők is lesznek.

Szűcs Gabi állandó szereplője a jelentősebb hazai fesztiváloknak, koncerttermeknek és dzsesszkluboknak.

Egyedi, füstös hangja a szving és a dzsessz irányába terelte, de otthonosan mozog a pop és a soul műfajában is. Angolul és magyarul, saját dalokat vagy sztenderdeket énekel, jellegzetes alt hangja, szenvedélyes előadásmódja meghatározó alakjává tette a hazai zenei életnek. 1995 és 2007 között volt a Cotton Club Singers tagja, vele a csapat 12 albumot készített, mintegy 3 ezer koncerten lépett fel, és átdolgozta Frank Sinatra és az ABBA slágereit is.

Másfél évtizede szólóban dolgozik, 2013-ban lemezt készített Amy Winehouse dalainak szvinges átirataiból Swinging Amy címmel, 2014-ben pedig Tűsarkú lépteim címmel magyar nyelvű albumot jelentetett meg.

Az electro-swing zenét játszó Stereo Swing zenekarral eddig két albumot, a We Wanna Swing Your World és az Infotérzene című albumokat, valamint egy EP-t jelentetett meg Bang, Bang! címmel.

A hamarosan 50 éves előadó tavasszal, a Zsidó Művészeti Napok keretén belül szóló koncertet ad Feleségek és szeretők címmel, vendége Ónodi Eszter lesz. A nyár elején 3. stúdióalbuma jelenik meg a Stereo Swing zenekarnak, júniusban pedig újra összeáll a Cotton Club Singers a Budapesti Nyári Fesztivál felkérésére a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az előadásra jegyek online vásárolhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában