Gyermekeknek szól

2021.12.14. 21:32

Különleges élethelyzetben lévő gyermekeknek vetítették az El a kezekkel a Papámtól! című filmet

A magyar gyártásban, magyar színészekkel és gyerekszínészekkel készült film egy egyszülős családban élő, félárván maradt gyermek szemszögéből meséli el a történetet.

Mintegy 120 különleges élethelyzetben lévő, többek között egyszülős családban, gyermekotthonban élő, nagycsaládos, valamint 1-es típusú cukorbetegéggel élő gyermek és családjaik vehettek részt az El a kezekkel a Papámtól! című film budapesti jótékonysági vetítésén, Budapesten.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Cinema City Arénában tartott filmvetítésen emlékeztetett: az El a kezekkel a Papámtól! című film magas színvonalú nagyjátékfilm, mely kifejezetten a gyermek korosztálynak szól.

A magyar gyártásban, magyar színészekkel és gyerekszínészekkel készült film egy egyszülős családban élő, félárván maradt gyermek szemszögéből meséli el a történetet - tette hozzá a politikus, aki kitért arra is, hogy a filmvetítésre meghívott gyerekeket a partnerszervezetek által, egyebek mellett az Egyszülős Központon keresztül érték el. Megjegyezte, különleges élethelyzetben lévő gyerekeket és családjaikat hívták meg a vetítésre, az egyszülős családok mellett nagycsaládosokat, hátrányos helyzetű, lakásotthonban élő gyerekeket is.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány az egyszülős családokat az otthonteremtésben is segíti. Kiemelte, hogy minden 10. CSOK-támogatásban részesülő család egyszülős.

Emlékeztetett: egy nyári döntésnek köszönhetően a tartásdíjhoz való hozzáférés is egyszerűbbé vált. Ezenkívül az állam megelőlegezi a tartásdíjat abban az esetben, amennyiben az egyedül élő szülő nem tudná érvényesíteni erre vonatkozó igényét. A kormány a megelőlegezett tartásdíj összegét is megemelte.

Szólt arról is, hogy jövőre újabb Egyszülős Központ fog megnyílni Budán, az ország különböző pontjain pedig már működnek az egyszülős szervezetek. A politikus szerint ezek komoly érdekképviseletet jelentenek, és a kormányzat számára remek partnert.

A filmvetítés előtt kihirdették és jutalmazták a Gyermekjogok Világnapjára az Egyszülős Központ által kezdeményezett Miért jó gyereknek lenni? című rajz- és fotópályázat gyermek győzteseit.

A Dobó Kata és Gulyás Buda által rendezett, El a kezekkel a Papámtól! című magyar játékfilm többek között Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Gubás Gabi, Járai Máté, Pálmai Anna, Pindroch Csaba és Zsurzs Kati szereplésével készült.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Dobó Kata, a film rendezője és Gubás Gabi színésznő, a film szereplője (b-j) az El a kezekkel a Papámtól! című film budapesti jótékonysági vetítésén a Cinema City Aréna moziban 2021. december 14-én. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában