gesztus

2021.11.19. 20:02

A nyugdíjas artistaművészeket segíti a decemberi gálaelőadás a Fővárosi Nagycirkuszban

A korábbi évek hagyományait követve az előadáson ingyen lépnek fel a Csillagtánc című előadás művészei.

Budapest, 2021. február 14. A Duo Lameth trapézszáma a Dinasztiák címû elõadás bemutatóján a Fõvárosi Nagycirkuszban 2021. február 13-án. Az új tavaszi online mûsor a világhírû magyar artistamûvészet elõtt tiszteleg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A nyugdíjas artistaművészek megsegítésére tartanak gálaműsort Elkaplak! címmel december 5-én 15 órától a Fővárosi Nagycirkuszban.

A korábbi évek hagyományait követve az előadáson ingyen lépnek fel a Csillagtánc című előadás művészei, felajánlva a teljes bevételt az idős artistáknak

– közölte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ pénteken.

A teljes bevételt – az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének segítségével – közvetlen kiosztják azoknak az idős artistaművészeknek, akik aktív életpályájuk hosszú évein keresztül a magyar cirkuszművészet és hazánk jó hírnevét építették szerte a világban, és most gyakran szerény anyagi körülmények várják a karácsonyt.

„A Fővárosi Nagycirkusz, valamint az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete által közösen szervezett gálaelőadás sokkal több mint egy kulturális-művészeti esemény. Olyan tett, amely példájával kihat az egész évre, a szemléletmódunk egészére: a sikereik csúcsán járó fiatalok, az aktív artistapályájuk közepén lévő következő nemzedék tagjai gondoskodnak azokról, akiktől tanultak, akiknek köszönhetik a szakmájuk mesterfogásait, tiszteletét és szeretetét.

Ezt az üzenetet erősíti, hogy a gálaműsor létrejöttében közreműködő valamennyi résztvevő – a porondostól a zenészig, az istállómestertől a fellépő világsztárokig – ingyen dolgozik” – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció / A Duo Lameth trapézszáma a Dinasztiák című előadás bemutatóján a Fővárosi Nagycirkuszban 2021. február 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában