Hagyományőrzés

2021.09.07. 14:05

Ünnepi forgataggal várja a táncolni vágyókat az Erdélyi Táncháztalálkozó

A rendezvény hangulatát több mint száz zenész és ezer táncos részvétele garantálja.

Forrás: Erdélyi Táncháztalálkozó

Fotó: Kinda Botond

A pandémia miatt egy év kihagyás után rendezik meg szeptember 10. és 11. között az Erdélyi Táncháztalálkozót Székelyudvarhelyen. A kétnapos programsorozat fényét hármas évforduló, a hetvenedik születésnapját ünneplő Magyar Állami Népi Együttes, a két évtizedes múltra visszatekintő Hagyományok Háza és a szintén huszadik születésnapját tartó Folker együttes emeli. Az évfordulókhoz kapcsolódóan az előadások mellett kerekasztal-beszélgetések is helyet kapnak a műsorban.

A rendezvény egyik szervezője, Orendi István elmondta, a találkozó bejelentését ovációval fogadták az érdekeltek, ami részben a tavalyi kényszerszünet miatt lehet, de a rendezvény rangja is hozzájárult a páratlan népszerűséghez.

A gálaműsor főszereplője a hetvenedik születésnapját ünneplő Magyar Állami Népi Együttes. A társulat a Körtánc című összeállításával lép fel.

A hagyományoknak megfelelően megtartják a korábban nagy sikert aratott programokat, például az örömzenélést és az utcai felvonulást is. Az előadások számos újítást és meglepetést tartogatnak. A Folker együttes gyerekelőadással, az Eszes Gyurka és az ezmók című lemez feldolgozásával készül a fiatalok számára. Az Isteni kéz című magyar dokumentumfilm pedig a zenészek zárt világába viszi el az érdeklődőket.

A rendezvényt a Hagyományok Háza, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, valamint a helyi és a megyei önkormányzat támogatja. További információk a programokkal kapcsolatban a találkozó Facebook-oldalán olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában