A fotográfia nagyasszonya

2021.09.29. 13:25

Keleti Éva fotókiállítása vezeti fel az Őszi Kulturális Fesztivált

A rendezvénysorozatot évről évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkört megszólítsanak.

Budapest, 2019. december 10. Keleti Éva Kossuth-díjas fotómûvész Élet/kép címû retrospektív kiállításának sajtóbejárásán a Mûcsarnokban 2019. december 10-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus tárlatával kezdődik csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja. Az egyetem Rektori Épületében megtekinthető válogatás a fotóművész Szegedhez kötődő színészekről és színházi előadásokról készült képeit mutatja be. A kiállítás megnyitóját koncertek és különleges fényfestés is követi.

A rendezvényen összesen ötven helyszínen több száz programmal, például kiállításokkal, koncertekkel és színházi előadásokkal várják az érdeklődőket egészen november közepéig.

A fesztiválon az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadók és alkotóművészek is bemutatkoznak a közönség előtt.

A programokat úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minden korosztálynak kínáljanak szórakozási lehetőséget. Így idén szerepel az összművészeti fesztivál repertoárjában könnyű- és komolyzenei koncert, ismeretterjesztő előadás, színházi előadás, nyílt nap, film- és könyvbemutató, kiállítás, valamint irodalmi és közéleti témájú beszélgetés is.

Folytatódik továbbá a Vers Délben című sorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket.

A fesztivál megnyitójának napján Fendler Juditot, az egyetem kancellárját hallhatja a közönség a Rektori Épület előtt. Másnap délben pedig Szilágyi Annamária mondja el egyik kedvenc versét.

A színház kedvelőinek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lesz lehetőségük megismerni a pécsi, a budapesti és a debreceni egyetemi színházi társulatok előadásait. Fellép többek között a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata. Továbbá vadászati trófeakiállítás, illetve Törköly József és Dömötör Mihály fotóművészek tárlatai várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában