Pályázati felhívás

2021.08.17. 13:21

Több millió forintos támogatás segíti a magyar irodalom külföldi térhódítását

A szervezők szeptember 30-ig várják a külföldi székhelyű könyv- és folyóiratkiadók jelentkezését.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pályázati csomagot hirdetett a magyar irodalom külföldi népszerűsítésére a Petőfi Kulturális Ügynökség a kiadók részére. A két felhívást tartalmazó konstrukcióra külföldi székhelyű kiadók jelentkezhetnek. Az ügynökség 2020-ban megreformált és kibővített, úgymond irodalmi export típusú pályázati portfóliójának két alappillére a fordítás- és kiadástámogatás.

A pályázat aktuális fordulójának keretösszege összesen bruttó 35 millió forint. A kiadástámogatás keretében olyan kiadványok külföldi megjelenését is segítik, mint a gazdagon illusztrált magyar mesekönyvek, szakácskönyvek, művészeti albumok vagy képregények.

Petőfi Kulturális Ügynökség amellett, hogy támogatja a klasszikus és kortárs magyar szépirodalom külföldre jutását, egyre nagyobb hangsúlyt helyez más műfajok idegen nyelvű érvényesülésére is.

Az irodalmi export és import típusú portfólióhoz hét különböző pályázati lehetőség tartozik. A korábbi 21 felhívásra összesen 327 érvényes pályázat érkezett több mint húsz országból. A projekt így mintegy 160 ezer euró és 25 millió forint összértékben járult hozzá a magyar irodalom nemzetközi színtéren való népszerűsítéséhez és érvényesüléséhez.

A fordítástámogatási és kiadástámogatási pályázatok kiírásai a Petőfi Kulturális Ügynökség angol nyelvű weboldalán érhetők el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában