Szent István napja

2021.08.22. 09:53

Tízezrek ünnepelték a magyar operettet és a komolyzenét a fővárosban

A Vigadó téri Operett Korzón és a Filozófusok kertjében is húsz-húszezer látogató volt kíváncsi Szent István napján a zenei programokra.

Budapest, 2021. augusztus 21. Érdeklõdõk az Operett Korzó elõadását nézik az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén, a Pesti Vigadó elõtti Vigadó téren 2021. augusztus 21-én. Az Operett Korzó számos elõadással, a Budapesti Operettszínház mûvészeinek fellépésével várja a közönséget. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Csaknem 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet a Vigadó téren augusztus 20-án – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap. Mint írták: az Operett Korzón egészen vasárnap estig pezsdítő italkülönlegességeket kortyolva lehet hallgatni világhírű operettslágereket, musicalkoncerteket, sőt, kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak részleteit is meg lehet nézni.

A háromnapos programsorozatot vasárnap nagyszabású gálakoncert zárja Mindörökké Operett címmel: Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozza el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket – emelték ki.

Érdeklődők az Operett Korzó előadását nézik az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén, a Pesti Vigadó előtti Vigadó téren
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Hasonlóan nagy érdeklődés mellett zajlottak a komolyzenei programok is a Filozófusok kertjében – olvasható az ügynökség közleményében, amely hangsúlyozza: „sláger lett a komolyzene”.

Azt írták: a Panorama Classical lélegzetelállító környezetében, a város felett a komolyzene „kiszabadult” a hangversenytermekből, és Budapest egyik legszebb pontjára érkezve könnyed piknik keretében találkozhatott régi és új rajongóival.

Felhívták a figyelmet, hogy „akik csatlakoznának a táborhoz, pazar elegancia és finom falatok mellett ezt az egész hosszú hétvégén megtehetik”: vasárnap estig lehet élvezni többek között a Danubia és a Modern Art Orchestra zenészeinek koncertjét, előadást tart továbbá a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara is.

További információk mindkét programról a szentistvannap2021.hu oldalon találhatók.

Borítókép: Érdeklődők az Operett Korzó előadását nézik az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén, a Pesti Vigadó előtti Vigadó téren 2021. augusztus 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában