programsorozat

2021.08.13. 19:01

Ingyenes koncertet ad a Modern Art Orchestra

A Fekete-Kovács Kornél fémjelezte big band augusztus 14-i koncertjének vendége Szalóki Ági énekesnő lesz.

A Modern Art Orchestra (MAO) ad ingyenes koncertet a Zenélő Budapest programsorozat keretében szombaton a Várkert Bazár Öntőház Udvarán.

A Fekete-Kovács Kornél fémjelezte big band augusztus 14-i koncertjének vendége Szalóki Ági énekesnő lesz – közölték a szervezők.

A zenekar fókuszában a kortárs, elsősorban magyar dzsessz-szerzemények bemutatása áll. A MAO tagjai között van Fekete-Kovács Kornél, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Cseke Gábor, Subicz Gábor, Bögöthy Ádám, Csízi László és Korb Attila.

A dzsessz big band 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult meg a magyar dzsessz- és klasszikus zenei élet fiatal muzsikusaiból.

Az együttes alapítása óta kizárólag kortárs zenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a MAO körül tevékenykedő szerzőknek, akik a zenekar létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz – áll a közleményben.

Mint írták, a kortárs zenei műhelyként működő együttes fennállása óta már több mint huszonöt órányi olyan új kompozíció született, amely kifejezetten a Modern Art Orchestra számára készült.

A zenekar az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézott Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában