Felszabadulás

2021.08.31. 16:30

Buda visszavívására emlékeznek XI. Ince pápa szobránál

Meggyőződésünk, hogy a kereszténység 17. század végi sikeres összefogása mind Magyarország, mind Európa számára motiváló például szolgálhat, hogy csak a közös erőfeszítés és áldozathozatal lehet a jövőben is gyümölcsöző és sikeres – írja közösségi oldalán az eseményt szervező Actio Christiana nevű szervezet.

Stitched Panorama

Forrás: Benczúr Gyula

Fotó: Wikipedia

Buda visszavívásának 335. évfordulóján, 2021. szeptember 2-án is megemlékezik a Budát a töröktől visszaszerző egységes európai keresztény sereg hőstettéről az Actio Christiana nevű keresztény szervezet, amely fontosnak tartja, hogy hazánk pogány uralom alóli felszabadulására a magyar főváros szívében is méltóképpen visszatekintsenek.

Az ünnepi alkalom csütörtökön este fél 7-kor koszorúzással kezdődik a budai Várban, a Hess András téren, az európai országok összefogását megteremtő XI. Ince pápa szobránál, majd a Kapisztrán téri templomromnál a katolikus egyház szertartása szerinti hálaadással és könyörgéssel folytatódik.

„Legyünk mi is Krisztus katonái, küzdjünk együtt az igaz ügyért!”

- zárják közösségi oldalukon közleményüket a szervezők.

A tavalyelőtti megemlékezésről készült videónkat itt tekintheti meg:

Borítókép: Benczúr Gyula Budavár visszavétele 1686-ban című festménye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában