nyári zenei fesztivál

2021.06.16. 18:00

Nyolc koncert várja az érdeklődőket a Vajdahunyadvárban

Nyolc koncert, a szimfonikus zenekarok mellett a 100 Tagú Cigányzenekar és a Budapest Bár fellépése is várja az érdeklődőket a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon, amelyet július 1-jétől 29-ig rendeznek Budapesten.

Budapest, 2019. július 1. A Hõsök terén álló Millenniumi emlékmû (másik nevén az Ezredévi emlékmû) keleti oszlopcsarnoka a nemzet nagyjainak szobraival, esti kivilágításban. Háttérben a Vajdahunyadvár részlete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A sorozat július 1-jén a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjével veszi kezdetét – közölték a szervezők.

A MÁV zenekara július 8-án is fellép. Koncertet ad a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Szent István Filharmonikusok.

A Vajdahunyadvári esteken Mozartot, Beethovent, Csajkovszkijt, Brahmsot, Vivaldit és Verdit idézik meg.

Illényi Katica hegedű- és tereminművész a Sárik Péter Trióval lép fel július 12-én. Sabbathsong Klezmer Band július 22-én ad koncertet Beke Farkas Nándor (hegedű) és Lisztes Jenő (cimbalom) vendégművészek szereplésével.

Július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát – olvasható a tájékoztatóban.

Borítókép: Vajdahunyadvár a Hősök tere felől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában