adománygyűjtés

2021.05.04. 17:10

Online orgonakoncerttel segítenek egy erdélyi orgonafelújítást

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány csütörtökön este hét órától a virtuális térben rendezi meg Teleki Miklós orgonaművész közreműködésével jótékonysági koncertjét, amellyel a magyarberkeszi református templom orgonájának felújítását támogatják.

Forrás: Nemzeti Összetartozás Alapítvány

A járványhelyzet miatt közönség nélkül megtartott koncertet május 6-án csütörtökön 19 órai kezdettel az Alapítvány YouTube-csatornáján láthatják, melyet Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és a zongoraművész a székesfehérvári evangélikus templom Aquincum-Apertum orgonáján ad elő.

A koncerten Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Théodore Dubois, César Franck és Liszt Ferenc darabjai csendülnek fel. A koncert elérhető lesz a világhálón az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">alapítvány videócsatornáján keresztül.

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány jótékonysági rendezvényével fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a pandémia idején se feledkezzünk meg a Kárpát-medencei magyarság összetartozásáról.

Az online koncert bevételeit az erdélyi magyarberkeszi református templom orgonájának felújítására fordítják.

Az észak-erdélyi Magyarberkesz Nagybányától délre található, többségében reformátusok lakta falu, amely a magyar kultúra őrzője a történelmi Kővárvidéken. A település középkori eredetű templomának orgonája 1904 óta szolgálja a gyülekezetet. Az értékes, ám rossz állapotú hangszer restaurálására a közösség a templom felújításával együtt vállalkozott, azonban az orgona megmentéséhez további forrásokra van szükségük.

Magyarberkeszi orgona
Fotó: Nemzeti Összetartozás Alapítvány

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány arra kéri a nézőket, hogy a koncert belépőjegyére szánt összeget adományként utalják el a Nemzeti Összetartozás Alapítvány 11711003-21469525 számú bankszámlájára. Kérik, hogy a megjegyzés rovatba az „orgona” szót írják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában