Pályázat

2021.04.07. 17:40

Újabb támogatást kapnak a zeneipar háttérmunkásai

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét pályázatot ír ki a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A roadok, hang-, fény- és videó technikusok, sofőrök, tourmanagerek, színpadmesterek és más segítők ötmillió forintos keretösszegre pályázhatnak. Ezúttal legfeljebb harmincöt zeneipari háttérmunkásnak tudnak segíteni, legalább százezer, legfeljebb 300 ezer forinttal – mondta Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke szerdán az MTI-nek.

A pályázat leadásának időpontja: május 1. éjfél, a kérelmet emailben a [email protected] emailcímre kell benyújtani. Az emlékalapítvány kuratóriuma várhatóan május 10-én dönt a pályázatokról. A támogatásokat a tervek szerint tizenöt napon belül folyósítják.

A pályázat elbírálásában héttagú, a zeneipari háttérterületek szakembereiből összeállított tanácsadó testület segíti az alapítvány kuratóriumát. A testület tagja Böhm Gábor (Akvárium Klub programmenedzser), Németh Márton (hangmérnök), Szicsó Zsolt, Zsidei János, Porkoláb Tamás (Quimby, Budapest Park fénytechnikus), Angerer Attila (Turnébusz), Ondecs István (Margaret Island crew manager), valamint Szabó Zsolt (Savethebackstage ötletgazda, színpadmester, tourmanager).

Szepesi Mátyás elmondta: a koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar, 2020 tavaszától mostanáig néhány átmeneti hónap kivételével gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek és még mindig nem látható, hogy az iparág korábbi működési szintjét mikor érheti el.

„A mostani ötmillió forintos keret alapja a #SaveTheBackstage kampány során összegyűlt összeg, valamint nyolc könnyűzenei produkció (Vad Fruttik, Random Trip, Szabó Balázs Bandája, Jónás Vera, Colorstar, Magashegyi Underground, Mörk, Saya Noé, Ohnody) által raktárkoncertjeik gázsijából tett személyes felajánlások összege” – tette hozzá Szepesi Mátyás.

A teljes pályázati kiírás a https://www.fabianjuli.hu/palyazatok címen olvasható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában