Március 15.

2021.03.12. 18:29

Ünnepi koncertet ad a Csík zenekar az Akusztik Legendák színpadán

Karácsony János James lesz a vendégük, akivel több szerzeményt is előadnak.

Nagyharsány, 2014. augusztus 7. Szabó Attila gitáros, Kunos Tamás hegedûs, Csík János énekes, Barcza Zsolt harmonikás (takarásban), Bartók József nagybõgõs, és Majorosi Marianna énekes (b-j) a Csík zenekar koncertjén a 7. Ördögkatlan Fesztiválon Nagyharsányban 2014. augusztus 6-án este. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Ünnepi koncertet ad a Csík Zenekar az Akusztik Legendák színpadán, a produkció március 14-én a Petőfi Rádióban hallható, március 15-én pedig az M2 Petőfi TV-n tekinthető meg – közölte az MTVA Sajtó Osztálya pénteken az MTI-vel.

Mint írják, a nemzeti ünnep alkalmából több, a forradalomhoz és a szabadságharc szellemiségéhez illeszkedő dallammal is készül a zenekar. Ezen kívül 2020-ban izgalmas vállalkozásba fogott a zenekar. Az együttes korábban még soha nem adott ki olyan lemezt, amely csak feldolgozásokat tartalmazott, ráadásul egy zenekar dalaiból válogatva. Tavaly júniusban rögzítették a kilenc dalt tartalmazó albumot, amelyen az LGT-kompozícióit muzsikálják abban az erős népzenei elemekkel átitatott hangzásvilágban, amely annyira jellemző rájuk.

„A dal a miénk című lemez többek között abban különbözik más tribute-produkcióktól, hogy abban a megidézettek is közreműködtek. Az album anyagát 2020 tavasz végén kezdtük összerakni, amikor a koronavírus-járvány első hulláma után már ezt megtehettük együtt. Kicsit finomítottunk néhány korábbi verzión, volt, hogy kicseréltünk egy-egy akkordot, az anyagot pedig élőben játszottuk fel” – idézi a kommüniké Csík Jánost.

Az Akusztik Legendák színpadán Karácsony János James a vendégük, akivel több szerzeményt is előadnak. A koncert egyik különleges pillanatában a Loksi című 1980-as lemezről átemelt Áldd meg a dalt Csík-zenekarra szabott változatában a kalotaszegi hajnalit a szerző, Karácsony János énekli. A népdal felcsendülésekor az együttes ugyanazokat a harmóniákat játssza, amelyek az eredeti LGT-számban vannak.

Az Akusztik Legendák koncerten ezen túl még több LGT-feldolgozással készülnek.

A koncertet március 14-én 22 órakor a Petőfi Rádióban, március 15-én 22:10-kor az M2 Petőfi TV-n mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában