legépebben fennmaradt

2021.03.31. 17:30

2022-re fejeződhet be a diósgyőri vár felújítása

2022-ben fejeződhet be a diósgyőri vár rekonstrukciója, a felújítás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot. A munkálatok gyorsítása érdekében várhatóan húsz hónapon át szombaton és vasárnap is folytatódik a munka – közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.

Diósgyõr, 2014. augusztus 30. Lovagoknak öltözött résztvevõk az újjáépült diósgyõri vár avatásán 2014. augusztus 30-án. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A miskolci önkormányzat a vár környékén élők türelmét és megértését kéri. A tájékoztatás szerint a hétvégi munkák idején a kivitelező a városi önkormányzat kérésére törekszik a mérsékelt por- és zajterhelésre, illetve arra, hogy a munka a lehető legkevesebb tehergépjármű-forgalommal járjon a környező utcákban.

Szombatonként reggel 8 és délután 4 óra között, vasárnaponként pedig reggel 8 és délután 3 óra között dolgoznak a munkások.

A diósgyőri vár állami támogatással megkezdett rekonstrukciója másfél hónappal ezelőtt indult el, a befejezés 2022-ben várható.

A beruházás összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot, a kormányzati támogatást 1,5 milliárddal egészíti ki a miskolci önkormányzat.

A távlati cél nemcsak a történelmi és idegenforgalmi jelentőségű épület, hanem az egész környék megújulása, ez a város önkormányzat által felügyelt legnagyobb volumenű projektje. A kivitelezés ideje alatt a vár zárva tart.

Borítókép: hagyományőrzők a diósgyőri várban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában