értékőrzés

2021.01.28. 18:30

Folytatódik az út menti keresztek felújítására beadható pályázat

A kormány támogatásával folytathatják a nemzetiségi önkormányzatok az út menti keresztek állítását vagy felújítását – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Nagybörzsönyben.

Nagybörzsöny, 2021. január 28. Lehoczky József, a katolikus egyházközség világi elnöke, Varga Lajos váci segédpüspök, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Rétvári Bence KDNP-s országgyûlési képviselõ, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, és Paulik Oszkár polgármester (b-j) a nagybörzsönyi Szent Miklós templom kormányzati támogatással megvalósuló felújításáról szóló sajtótájékoztatójukon 2021. január 28-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Soltész Miklós a nagybörzsönyi Szent Miklós-templom kormányzati támogatással megvalósuló felújításának bejelentésén tartott sajtótájékoztatón elmondta:

a kormány ismét felhívást tesz közzé a nemzetiségi közösségek hitéletét erősítő út menti keresztek állítására, felújítására.

Az elmúlt években a nemzetiségi önkormányzatok 123 millió forintból 110 út menti keresztet állítottak vagy újítottak fel. A friss támogatási felhívás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján érhető el, kétszázezer és hárommillió forint közötti összegre lehet pályázni.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője bejelentette, hogy

a kormány további 25 millió forinttal járul hozzá a nagybörzsönyi Szent Miklós-templom felújításához

az eddig nyújtott 4, illetve 11 millió forintos támogatáson túl. Hozzátette: Európa nyugati felében lerombolják a templomokat, illetve mecsetet építenek a helyükre,

„mi azonban abban hiszünk itt Magyarországon, hogy Európa csak a keresztény kultúrája megőrzésével tudja az európai életmódot, életformát megőrizni”.

Borítókép: Lehoczky József, a katolikus egyházközség világi elnöke, Varga Lajos váci segédpüspök, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Rétvári Bence KDNP-s országgyûlési képviselõ, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, és Paulik Oszkár polgármester (balról jobbra) a nagybörzsönyi Szent Miklós templom felújításáról szóló sajtótájékoztatójukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában