Jubiláló produkció

2020.11.20. 13:52

Több száz pályázat érkezett A Dal 2021-re

A járványhelyzet ellenére összesen 412 pályázat érkezett A Dal 2021 című műsorba, amelyben jövőre tizedik alkalommal keresik Magyarország slágerét – közölte az MTVA Sajtó Osztálya csütörtökön.

A Dal Akusztik online szavazás győztesei Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dal előadói (b és k) miután átvették a díjukat és Rókusfalvy Lili műsorvezető A Dal 2020 televíziós show-műsor döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2020. március 7-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Mint írják, a műsorban a jelentkezők közül a korábbiaknál is többen, negyvenen mutathatják be produkciójukat, közülük többeket is díjaznak majd.

Medveczky Balázs, a műsornak otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója úgy véli, az elmúlt hónapok több otthonléte sokaknak lehetőséget adott, hogy elmélyüljön és alkosson.

A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületéséhez járul hozzá. Az idén jubiláló produkció sikerét bizonyítja, hogy a szerzők évről évre úgy hozzák nyilvánosságra dalaikat, hogy megfeleljenek a versenykövetelményeknek és szereplői lehessenek a több héten át zajló dalválasztó show-nak. Az elmúlt években annyi nívós pályamű érkezett, hogy A Dal 2021-ben már 40 előadó mutatkozhat be

emelte ki a csatornaigazgató.

A Dal, amely a magyar könnyűzene tehetségeit hivatott segíteni, idén még nagyobb jelentőséggel bír a zenészek körében, mivel fórumot kínál a fellépésre egy olyan időszakban, ami nem kedvez az előadó-művészetnek.

Medveczky Balázs kihangsúlyozta továbbá, hogy

nemcsak a fellépők száma duplázódott meg a korábbi évekhez képest, hanem a végső győztes mellett a döntőbe jutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is támogatásban részesül, amelyet a zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

A Dal 2021 nyertese pedig amellett, hogy átveheti a Petőfi Zenei Díj Év dala elismerését, lemezfelvétel és videóklip készítésére is lehetőséget kap.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak:

A Dal 2021 Legjobb Dalszövegírója és A Dal 2021 Felfedezettje díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is tartalmazza a közlemény.

Borítókép: A Dal Akusztik online szavazás győztesei, Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dal előadói (b és k) miután átvették a díjukat, valamint Rókusfalvy Lili műsorvezető A Dal 2020 televíziós show-műsor döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában, 2020. március 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában