SZFE

2020.10.05. 20:21

Visszautasítják az új vezetés ajánlatát és fenntartják a blokádot az egyetem hallgatói

Pedig az új vezetés a dolgozóknak kétlépcsős bérfejlesztést, a hallgatóknak pedig az intézmény jövőjéről szóló, átfogó egyeztetést ígért.

Fenntartják a blokádot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik az újonnan kinevezett vezetőség ajánlatát ultimátumnak tekintik és visszautasítják.

A hallgatók képviselői hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon elmondták: az egyetemi autonómia feltételei rögzítve vannak a nemzeti felsőoktatási törvényben, nem képezhetik semmilyen egyeztetés részét.

Kiemelték: az egyetemi dolgozók sztrájkjának harmadik napjában a tanulmányi félév felfüggesztésével fenyegetni abszurd, a tanév érvényességéről pedig csak jogszerűen kinevezett vezetőségnek lenne felhatalmazása dönteni. „A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek legitim vezetése jelenleg nincs” – vélekedtek.

Mint elhangzott, az egyetem hallgatósága a blokádot fenntartja, a tiltakozáshoz való demokratikus jogával továbbra is él.

Többek között kétlépcsős bérfejlesztést, az intézmény jövőjéről szóló, átfogó egyeztetést, valamint az egyetemi épületek blokádját szervezők büntetlenségét ígérték a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetői abban az esetben, ha azonnal befejeződik az intézmény dolgozóinak sztrájkja és október 7-ig az épületek blokádja.

Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár erről vasárnap nyílt levelet tett közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában