kelet világa

2020.10.05. 18:18

Újranyit a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Szombatonként és vasárnaponként 11 és 16 óra között lesz látogatható.

Budapest, 2017. június 24. Egy látogató Budapesten, a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Mûvészeti Múzeumban a Múzeumok éjszakája rendezvényen 2017. június 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szombaton újranyit a koronavírus-járvány miatt tavasszal bezárt Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, amely hétvégenként a Made in Asia – Százéves a Hopp Múzeum című kiállítással várja a látogatókat.

Az intézmény centenáriumi tárlataként megrendezett kiállítás a Hopp Múzeum összes gyűjteményi egységének (kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai, mongol, tibeti-nepáli, közel-keleti és Zichy-féle régészeti gyűjtemény) legkiemelkedőbb műtárgyait mutatja be – emlékeztet a múzeum által hétfőn kiadott közlemény.

Mint arra a szervezők felhívják a figyelmet, a kiállítás sajátossága, hogy a bemutatott anyag időről időre változik, vagyis a tárgyak cserélődnek.

Az Andrássy úti Hopp Múzeum a következő időszakban szombatonként és vasárnaponként 11 és 16 óra között lesz látogatható.

Az újranyitás napján (eső esetén vasárnap) a múzeum könyvbemutatónak is otthont ad: Gaál Zoltán Kék szemmel Japánt fotózni című fotóalbumának bemutatóján a beszélgetés házigazdája inspirációiról, a változó Japánról és a Japánt lencsevégre kapó „kékszeműekről” faggatja a művészt – közölte a Hopp Múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában