mai környezetben

2020.10.06. 10:09

A Poppea megkoronázása című operát mutatják be az Eiffel Műhelyházban

Keszei Bori címszereplésével, Bella Máté új hangszerelésével mutatja be a Magyar Állami Operaház október 10-én Monteverdi Poppea megkoronázása című operáját az Eiffel Műhelyházban Budapesten.

Miskolc, 2013. június 22. Keszei Bori játszik Violetta Valéry szerepében Giuseppe Verdi Traviata címû operájában, amelyet a Bartók Plusz Operafesztivál produkciójában mutattak be Anger Ferenc rendezésében 2013. június 21-én este Anger Ferenc rendezésében a Tudomány és Technika Háza elõtti téren. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A történetet Almási-Tóth András, az Opera művészeti vezetője mai környezetben, stilizált díszletek között állítja színpadra. A látványvilágot Izsák Lili díszletei és Lisztopád Krisztina jelmezei teszik teljessé – közölte a dalszínház.

Az előadás főszerepeit Keszei Bori (Poppea), Szappanos Tibor (Nerone), Szántó Andrea (Ottavia), Cser Krisztián (Ottone) és Fried Péter (Seneca) éneklik, míg a további szerepekben Daragó Zoltán, Wiedemann Bernadett, Kiss Diána, Farkasréti Mária, Brassói-Jőrös Andrea, Dargó Gergely, valamint Varga-Tóth Attila és Kósa Lőrinc egyetemi hallgatók lépnek színpadra.

A darab rendhagyó formában, Bella Máté zeneszerző által az intézmény felkérésére készített hangszerelésben szólal meg, amelyben szerepet kap a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra tagjaiból álló dzsesszkvintett is. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Vajda Gergely dirigálja.

Az 1642-ben bemutatott Poppea megkoronázása Monteverdi utolsó operája, egyben az első mű az operairodalomban, amelynek cselekménye mitológiai történet helyett valós személyeken alapul. A főszereplő Poppea, aki ráveszi szeretőjét, a császárt, hogy taszítsa el feleségét és ítélje halálra Senecát.

Borítókép: Keszei Bori

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában