Hagyományőrzés

2020.08.19. 16:39

Megtartják, de a megszokottól eltérő lesz az idei Mesterségek Ünnepe

Rendhagyó lesz az idei Mesterségek Ünnepe, mert az augusztus 20. és 23. között megrendezendő színpadi programok mellett a kézműves programokat hét különböző helyszínen tartják meg augusztusban és szeptemberben – közölte Igyártó Gabriella, a Mesterségek Ünnepének fesztiváligazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Varga Péter kosárfonó a 32. Mesterségek Ünnepe megnyitóján a Budavári Palota Savoyai teraszán 2018. augusztus 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az igazgató azt mondta, hogy

a színpadi programok a Budavári Palota Oroszlános udvarában tekinthetők meg.

Fellép mások mellett a Magyar Állami Népi Együttes, valamint Pál István Szalonna és bandája.

A Mesterségek Ünnepe idei témája a fejfedő, ezért januárban pályázatot írtak ki hagyományőrző kézműveseknek és dizájnereknek.

A felívásra 60 pályázat érkezett, a legjobb pályaművekből kiállítást rendeznek, amelyet augusztus 21. és szeptember 6. között a Hagyományok Házában lehet megtekinteni

tudatta.

Vincze Andrea, a Duna Karnevál programigazgatója ismertette: a trianoni évforduló emlékére a Duna Karnevál a Duna Művészegyüttes főszereplésével a Magyar Állami Nép Együttessel és amatőrök, valamint hagyományőrző csoportok bevonásával Üzenet haza címmel táncszínházi produkciót ad elő.

A programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Regisztrálni a www.mestersegekunnepe.hu honlapon lehet, amelyen megtalálhatók a pontos helyszínek és programok is.

Borítókép: Varga Péter kosárfonó a 32. Mesterségek Ünnepe megnyitóján a Budavári Palota Savoyai teraszán 2018. augusztus 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában