Jókai születésnapján

2020.02.17. 07:25

Gálaműsorral ünnepli a magyar szépprózát a Petőfi Irodalmi Múzeum

Csaknem száz rendezvény zajlik határon innen és túl a magyar széppróza napja alkalmából február 18-tól február 28-ig a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szakmai irányításával – közölték a szervezők.

Budapest, 2019. június 6. A Petõfi Irodalmi Múzeum (PIM) az V. kerületi Károlyi utcában 2019. június 6-án. A PIM kezelésébe kerül és megújul Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Magyar Írószövetség választmánya 2017-ben kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján megrendezzék a magyar széppróza napját, amelyet először 2018-ban ünnepeltek meg.

Idén a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szakmai irányításával csaknem száz rendezvény zajlik határon innen és túl február 18-tól február 28-ig.

Kedden a PIM-ben sokszínű programmal: novellaíró-versennyel, antológiabemutatóval és koncerttel várják az érdeklődőket.

A novellaíró-verseny résztvevője Csender Levente, Király Farkas és Szilágyi-Nagy Ildikó. A gálaesten bemutatják Az év novellái 2020 című antológiát, és koncertet ad a Misztrál zenekar. Az est műsorvezetője Völgyi Tóth Zsuzsa lesz, közreműködik Turi Bálint színművész – olvasható a közleményben.

A PIM rendezvényére a belépés ingyenes.

Borítókép: A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a budapesti V. kerületi Károlyi utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában