Nem számított rá

2020.01.24. 09:45

Visszakapta ellopott hegedűjét Lajkó Félix

Az értékes hangszernek, amely több mint 150 millió forintot ér, bő két hónappal ezelőtt kélt lába a délvidéki Péterrévén.

Újvidék, 2020. január 23. Lajkó Félix hegedûmûvész a szerb rendõrségtõl visszakapott hegedûjével az újvidéki rendõrség épületében 2020. január 23-án. A hegedûvirtuóz 19. századi, Domenico Montagnana által készített hangszerét 2019. november 1-jén Péterrévén lopták el az autójából, az újvidéki rendõrség december 19-én találta meg Novi Banovcin. MTI/Molnár Edvárd

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Az M5 kulturális csatorna csütörtök esti híradójában elhangzott, hogy a hangszert az újvidéki rendőrség csütörtökön adta vissza a művésznek.

Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített, mintegy fél millió euró (több mint 150 millió forint) értékű hegedűt Lajkó Félix autójából emelték ki a dél-bácskai Péterrévén még októberben.

Lajkó Félix (b) átveszi hegedűjét Nikola Avramovictól, az újvidéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetőjétől a rendőrség épületében 2020. január 23-án
Fotó: Molnár Edvárd / MTI

Lajkó Félix az M5 híradójában elmondta: nem számított rá, hogy valaha is elő fog kerülni a hangszer.

A hegedűt egy hónappal ezelőtt találták meg Belgrád közelében egy faluban. A szerb rendőrök később őrizetbe vettek egy temerini és egy ópázovai férfit, akiket nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítanak.

Nikola Avramovic, az újvidéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta, hogy jelentős erőfeszítéssel és kitartással találták meg a hangszert.

Borítókép: Lajkó Félix hegedűművész a szerb rendőrségtől visszakapott hegedűjével az újvidéki rendőrség épületében 2020. január 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában