átélni a csodát

2019.12.04. 14:03

A Pécsi Balett is fellép a Nemzeti Filharmonikusok ünnepi előadásán

A Diótörővel várják a karácsonyt.

A Pécsi Balett is fellép a Nemzeti Filharmonikusok új Diótörő előadásában Budapesten karácsony előtt – közölte a tánctársulat.

A Nemzeti Filharmonikusok új ünnepi előadása a Pécsi Balett „meseszép táncával” és Cakó Ferenc „álomvilágba repítő” homokrajzával várja a közönséget a MüPa hangversenytermében december 23-án.

A tánctársulat közleményében kitérnek rá: a Diótörő meséje a karácsonyi várakozás, és mindenekelőtt a jóságban való hit és reménység története.

Ahogyan a Diótörő bábja megtanítja Marikának, a mese főhősének, úgy tanítja meg Csajkovszkij nekünk, hallgatóknak, hogy milyen drága kincs a boldogság és a szeretet

- közölte a társulat.

Az előadásban Cakó Ferenc és a Pécsi Balett társulata mellett közreműködik a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara.

A Nemzeti Filharmonikusokat Hamar Zsolt Liszt-díjas karmester vezényli, a táncosokat a Harangozó-díjas Vincze Balázs koreografálta.

A Pécsi Balett kommünikéjében jelezték azt is, hogy az ünnepre készülve adománygyűjtést szervez a társulat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára. A gyerekek számára új vagy jó állapotú használt játékokat, kreativitást és művészeti fejlesztést segítő eszközöket a pécsi a Zsolnay Kulturális Negyedben elhelyezett ajándékgyűjtő dobozban lehet elhelyezni december 15-ig.

A budapesti előadásról bővebb információ olvasható a filharmonikusok.hu internetes oldalon, míg a tánctársulat adománygyűjtési akciójáról a pecsibalett.hu oldalon található bővebb tájékoztatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában