tisztelgés

2019.11.01. 13:18

Az igazán jó pillanatok összehoznak

A Neked írom a dalt, Presser Gábor egyik legnépszerűbb alkotása ihlette az Unicum filmjét, amely a közösen átélt élményeket állítja középpontba.

Presser Gábor az elmúlt fél évszázadban zeneszerzőként, zongoristaként, énekesként és színházi produkciók szerzőjeként egyaránt számos olyan alkotással ajándékozta meg a magyar közönséget, melyek életkortól függetlenül mindenki számára emlékezetesek. A Zwack Unicum ezeket a generációkat összekötő, az együtt töltött időt felejthetetlenné tevő pillanatokat kívánta felidézni és egyben tisztelegni Presser Gábor művészi pályája előtt az október 28-án bemutatott portréfilmmel – írja a Kultúra.

A rendezői székbe Szász Attila ült, aki olyan játékfilmes munkák után tért vissza a reklámfilm műfajához, mint a Félvilág, az Örök tél vagy az Apró mesék.

A filmben felcsendül a Neked írom a dalt, kezdetben egy utcazenész előadásában, keretbe helyezve a Presser Gáborról készült archív felvételeket. Ezeket a hétköznapi emberek életéből ellesett pillanatok követik, amelyeket a népszerű zeneszám tesz feledhetetlenné. A portré zárásaként Presser Gábor csatlakozik az utcazenész előadásához, így közvetítve annak fő üzenetét: az igazán jó pillanatok összehoznak minket.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=9jR6_3oqEhE

„Érdekes volt másfél percbe sűrítve látni az elmúlt évtizedeket, tetszik nagyon. Azt gondolom, jól tettem, hogy igent mondtam Zwack Sándornak, és részt vettem a portréfilm elkészítésében. Jólesett átélni, hogy a Neked írom a dalt ahogy negyven éve, még manapság is képes összehozni embereket” – mondta el Presser Gábor.

„Presser Gábor munkássága olyan abszolút értéket jelent a hazai közönség számára, amelyet mindannyian elismerünk, és amelyhez mindannyian pozitívan viszonyulunk, függetlenül attól, hogy Presser-rajongók vagyunk vagy sem. A nevéhez fűződő számtalan alkotás közül talán a Neked írom a dalt közösségteremtő ereje a legerősebb, több generáció is énekelte ezt például a tábortűznél ülve, munka közben vagy éppen baráti társaságokban.

Ezért esett a választásunk erre a dalra, amikor az együtt töltött idő fontosságát leginkább kifejező Presser-számot kerestük a film elkészítéséhez” – mondta el Szász Attila filmrendező.

Borítókép: Presser Gábor / kultura.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában