Színházi fesztivál

2019.07.27. 15:00

Erdélyi teátrumok mutatkoznak be a gyulai vár falai között

Augusztus elsején kezdődik a Gyulai Várszínházban az Erdélyi Hét elnevezésű színházi fesztivál, amelynek minden napján más-más erdélyi magyar színház előadását láthatja a közönség.

Gyula, 2013. augusztus 2. Nézõk érkeznek, Zalán Tibor A fáklya kialszik címû drámájának õsbemutatójára a Gyulai Várszínházban 2013. augusztus 2-án. A darabot Csiszár Imre rendezte. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A Gyulai Várszínház nyári évadának tavaly óta része az Erdélyi Hét elnevezésű színházi fesztivál – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, az idén a nagyváradi Szigligeti Színház az Egy szerelem három éjszakája című musicallel, Hubay Miklós, Ránki György és Vas István klasszikusával vendégszerepel, amelyet az első magyar musicalként is emlegetnek.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadást, illetve a Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című darabot játssza Gyulán.

A programban szerepel a marosvásárhelyi Spectrum Színház, a Maros Művészegyüttes és a Kisvárdai Várszínház közös produkciója, Tamási Áron Tündöklő Jeromos című műve.

A temesvári Csiky Gergely Állami Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc címmel adja elő Jordi Galcerán darabját.

Kolozsvárról két előadás is érkezik: a Liget című darabot a Váróterem Projekt, a Homemade című produkciót a Kolozsvári Állami Magyar Színház adja elő. A csíkszeredai Csíki Játékszín a Mágnás Miska című operettjét mutatja be a fesztiválon.

A Gyulai Várszínházban hagyományos felolvasószínházi előadást is az Erdélyi Hétre szervezték az idén: a Nem bánok semmit című Székely Csaba-darabot Sebestyén Aba rendezésében láthatja a közönség.

Az augusztus 1. és 7. között zajló fesztiválról további információk a www.gyulaivarszinhaz.hu oldalon érhetők el.

Borítókép: Nézők érkeznek a Gyulai Várszínház egy esti előadására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában