Ingyenes kamarakoncertek

2019.04.08. 08:41

Vidéki körútra indul a Budapesti Fesztiválzenekar

Kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Közösségi Hét elnevezésű programja, amelyben a kamaraformációk április 11. és 17. között ingyen zenélnek Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig.

Mezõcsát, 2015. június 3. Nógrádi Gergely énekel a Budapesti Fesztiválzenekar különleges zsinagógakoncert-sorozatának elõadásán a mezõcsáti zsinagógában 2015. június 3-án. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Vajda János

A templomi koncertek helyszínei ezúttal Pannonhalma, Szob és az óbudai evangélikus templom. A zsinagógakoncerteknek Mád, Makó és Balatonfüred ad otthont, a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában a zenei élményen túl az Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika című kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők.

A Zenevár című program a pusztamonostori, a kiskunfélegyházi és a debreceni gyerekeket várja, míg egy hét alatt tizenkét idősotthonban is koncerteznek a zenészek Szentgotthárdtól Pátyon át Kecskemétig – közölte a zenekar.

A Fesztiválzenekar azért hozta létre a Közösségi Hetet, hogy az ország minden szegletébe eljusson a zene, közösségeket mozgasson meg, hozzon össze, töltsön fel a koncertélmény.

Borítókép: A Budapesti Fesztiválzenekar egyik kamarazenekarának koncertje a mezőcsáti zsinagógában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában