Erdélyben

2019.03.28. 15:11

Szórvány kulturális karavánt indít az Aradi Kamaraszínház

Arad megye 26 magyarlakta szórványtelepülésének bevonásával 11 helyszínre visznek el két előadást.

Tapasztó Ernő, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az április 8-án kezdődő karaván Kisjenő, Pécska, Kisiratos, Majlát, Kispereg, Simonyifalva, Zerind, Ágya, Nagyiratos, Zimándújfalu, valamint Arad településeket érinti, ahol a közönség Móricz Zsigmond A Zördög című három egyfelvonásos darabját, illetve Szente Vajk és Gulyás Levente A kolozsvári bíró zenés mesejátékát tekintheti meg. A színház emellett interaktív foglalkozással várja a gyerekeket és táncházzal a felnőtteket.

Az igazgató elmondta, hogy

a színházuktól távolabb élő, a kultúrához és színházi előadásokhoz csak nagyon ritkán hozzáférő emberekhez szeretnék eljuttatni az anyanyelvi kultúrát.

A tizenegy állomáson minden esetben a környező településekről is várják a nézőket, akiknek a színházból, a népzenéből és a néptáncművészetből összefonódó kulturális napot kínálnak.

Az iskolásokat délelőtt A kolozsvári bíró című gyerekelőadásra várják, amelyet a szintén nekik szóló interaktív színházi műhely, illetve gyerekfoglalkozás követ Tege Antal színész-rendező vezetésével.

Koraeste a felnőtt nézőket Móricz Zsigmond három pajzán egyfelvonásos paraszttréfájából – A Zördög, Dufla pofon, Lélekvándorlás – létrehozott produkcióra várják. A vajdasági gyűjtésből származó autentikus népmesékkel színesített A Zördög című felnőtt előadást a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekintheti meg a közönség. Az előadás után a Juhász Zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás és a táncosok.

A projekt megvalósulását a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában