Siklósi Beatrix rendezte

2019.03.20. 19:00

Rangos fesztiválon versenyez a szíriai keresztényekről szóló magyar film

Siklósi Beatrix Övék a mennyek országa című dokumentumfilmjének harmadik, Szíriával foglalkozó epizódját is jelölték az orlandói Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon (International Christian Film Festival – ICFF) a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

Forrás: mediaklikk.hu

A 2011. szeptember 15-én alapított Nemzetközi Keresztény Filmfesztivál a világ egyik legnagyobb keresztény filmfesztiválja, amelyet idén május 1-je és 4. között rendeznek Orlandóban. Az Övék a mennyek országa több száz film közül került be a 13 jelölt alkotás közé.

A magyar forgatócsoport Aleppóban, Homszban, Maalulában és Damaszkuszban járt, azokon a helyeken, ahol a legnagyobb mértékű pusztítás történt a II. világháború óta. A kiutazó csapat tagja volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes is. A film hat nap alatt, feszített tempóban, háborús körülmények között készült, operatőre Marossy Géza.

A stábnak sikerült exkluzív interjút készítenie a szír főmuftival, de a filmben megszólalnak a keresztény vezetők mellett azok is, akik vállalják, hogy minden fenyegetettség ellenére sem hajlandók elhagyni hazájukat. A film bemutat továbbá olyan keresztény családokat, akik magyar pénzből újjáépülő lakásokban élhetnek.

Borítókép: részlet az Övék a mennyek országa című dokumentumfilmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában