itt élned, halnod kell

2019.01.24. 12:45

Trianonra emlékeznek a vetélkedő iskolások

Anyaországi, valamint erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki egyházi és világi iskolák, egyházközségek, valamint hittancsoportok fiataljainak jelentkezését várják.

Budapest, 2019. január 23. Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke beszédet mond a Hungarikumok Klubja a Parlamentben címû rendezvényen az Országházban 2019. január 23-án. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Három tagú általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Itt élned, halnod kell elnevezésű, a trianoni békediktátum témájában meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a vetélkedőt a trianoni diktátum 100. évfordulójához közeledve a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakitelek Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola közösen hirdeti meg. A játékra anyaországi, valamint erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki egyházi és világi iskolák, egyházközségek, valamint hittancsoportok fiataljainak jelentkezését várják.

A csapatok a vetélkedő feladatait január 27-től kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő kilencedik nap. A három írásbeli fordulót követően korcsoportonként a legjobb 22-22 csapatot hívják meg a 2019 áprilisában a Lakitelek Népfőiskolán zajló középdöntőre és döntőre – mondta a népfőiskola alapítója.

A döntőbe jutott fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak, a győztesek pedig nyáron zarándoklaton vehetnek részt.

A feladatlapok elérhetők a www.nepfoiskola.lakitelek.hu, a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.hu oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában