színészkirály

2018.12.18. 13:09

Pécsi Sándor az M3 retrócsatorna e heti fókuszában

Több krimiben, történelmi filmben és vígjátékban játszott, amelyekben sokoldalú jellemábrázoló lényének árnyalatait csillogtatta.

Budapest, 1960. október 24. Pécsi Sándor színész, kétszeres Kossuth-díjas, kiváló mûvész 1922. március 18-án született Sajószentpéteren. Meghalt 1972. november 4-én Budapesten. A képen: Pécsi Sándor a Madách Színházban Arthur Miller: Pillantás a hídról címû színmûvében. A rendeztõ Ádám Ottó. MTI Fotó: Bartal Ferenc

Fotó: Bartal Ferenc

Számtalan kiváló modern és klasszikus alakítás fűződik Pécsi Sándor kétszeres Kossuth-díjas színész nevéhez, köztük olyan emblematikus szerepek, mint a Pillantás a hídról Eddie Carbonéja, vagy Makk Károly Liliomfi című filmjének Szellemfije. Több krimiben, történelmi filmben és vígjátékban játszott, amelyekben sokoldalú jellemábrázoló lényének árnyalatait csillogtatta. Ezen a héten a feledhetetlen Pécsi Sándor áll az M3 csatorna műsorainak középpontjában.

Szerdától vasárnapig, esténként 19.10-től követhetik nézőink A fekete város című sorozat első öt epizódját, amely a következő hét elején fejeződik be. Éltem – és ebbe más is belehalt már… címmel portré-összeállítással emlékezünk a művészre szerdán este 22.35-től, a műsor ismétlésére másnap, csütörtökön 11.15 perces kezdettel kerül sor.

Pénteken 21.20-tól a Fedezzük fel Pestet! című kémfilmet tűzi műsorára az M3, szombaton 18.15-től Művészportréja látható a képernyőn (melynek ismétlését vasárnap 13.35-kor követhetik nyomon nézőink), este 20.30-tól pedig a Szerelem jutányos áron című filmjét vetítjük. Vasárnap 20.05-kor az emlékezetes Fuss, hogy utolérjenek című játékfilmmel zárja az M3 a Pécsi Sándor sztárhetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában