Érték a filmes műveltség

2018.12.17. 16:21

Március 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Kamaszokból és fiatal felnőttekből áll a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsítő vetélkedő célcsoportja: a 14 és 24 év közöttiek indulhatnak rajta.

Dunakeszi, 2015. augusztus 26. A Blaskovich Ernõ szerepét alakító Nagy Ervin (j2) Herendi Gábor Kincsem címû filmjének forgatásán a Dunakeszi repülõterén 2015. augusztus 26-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Március 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A háromfordulós vetélkedőn 14 és 24 év közöttiek indulhatnak, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekben kell minél nagyobb ismerettel rendelkezniük – olvasható a szervezők közleményében.

Az első fordulóban a www.filmteszt.hu oldalon kell kitölteni az online tesztet. A legjobb ezer indulót hívják be a középdöntőbe, ahol már személyesen oldanak meg feladatokat. A 12 legügyesebb játékos kerül a döntőbe. A második és a harmadik forduló egy napon lesz, a Magyar film napja előestéjén, április 29-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

A fődíj egy iPhone XS, de a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A Nagy Magyar Filmtesztet immáron másodjára szervezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Az első versenyen 17 ezer fiatal indult.

Mint írják, a DUE és a Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írják és lektorálják, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról.

Borítókép: Jelenet a Kincsem című filmből, középen Nagy Ervin (j2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában