misszió

2018.12.11. 15:25

A Filharmónia és a Fesztiválzenekar nem hagyja zene nélkül a vidéket

Együttműködési megállapodást kötött a két társaság: ezentúl stratégiai partnerekként dolgoznak össze.

A megállapodást Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar megbízott ügyvezető igazgatója és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója írta alá a keddi sajtótájékoztatón, amelyen megnyílt a Filharmónia Magyarország 5 éves jubileumi kiállítása is a budapesti Lánchíd Szalonban. A Filharmónia Magyarország 5 éve képekben című tárlat január elejéig látható.

A megállapodás szerint a vidéki bérletes koncertek megvalósításában a Budapesti Fesztiválzenekar stratégiai partnere a Filharmónia Magyarország.

Erdődy Orsolya kiemelte: mindkét szervezetnek ugyanaz a missziója, hogy a zene szeretetét és örömét minél több emberhez eljuttassák, és fontos célkitűzésnek tekintik azokat is megismertetni a zenei programokkal, akiknek még nem volt részük bennük vagy valamilyen okból nem engedhetik meg maguknak.

Szamosi Szabolcs elmondta, hogy az öt év alatt nézőszámuk 36 százalékkal, koncertjeik száma 30 százalékkal nőtt. A 2018-as évben 380 ezren látogatták a koncerteket, köztük 300 ezer gyerek és fiatal vett részt az ifjúsági programokon. Az ügyvezető igazgató hozzátette: az összes szimfonikus zenekar az országban 40 ezer gyereket ér el egy évben, az Operaház 50 ezret. Országszerte több mint 220 helyszínen érhetők el ifjúsági koncertjeik, valamint 17 városban kínálnak 20 felnőtt bérletet.

Borítókép: a Budapesti Fesztiválzenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában