Társasági adó

2018.11.07. 06:57

L. Simon László: sok volt a visszaélés a kulturális tao kapcsán

A filmművészet területén továbbra is lesz lehetőség arra, hogy társasági adóból támogatásokat nyújtsanak, a színház, a zene és a tánc világában azonban 2019-től megszűnik ez a támogatási forma

A kulturális tao megszüntetését javasolja az országgyűlés gazdasági bizottsága jövő év elejétől, azaz azt, hogy cégek társasági adójuk egy részét kulturális intézményeknek ajánlhassák fel. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta: a túlburjánzó korrupció és csalások miatt az egyetlen lehetséges megoldás a kulturális tao megszüntetése.

L. Simon László kifejtette:

hiába szigorították az elmúlt években a törvényeket, valójában nem lehetett minden kiskaput bezárni.

Megerősítette: jövő héten már szavazhatnak a javaslatról. A képviselő hozzátette: a filmművészet területén továbbra is lesz lehetőség arra, hogy társasági adóból támogatásokat nyújtsanak, a színház, a zene és a tánc világában azonban 2019-től megszűnik ez a támogatási forma.

Tarlós István Orbán Viktornak címzett leveléről – melyben arra kéri a miniszterelnököt, hogy ne szüntesse meg a kormány a kulturális taót, hanem csak a visszaéléses helyzeteket számolja fel – azt mondta: a főpolgármester felvetése alapjába véve a budapesti színházak világát érinti, itt viszont csak minimális problémákról lehetett beszélni.

Szerinte

a színházak más formában ugyan, de meg fogják kapni a kellő támogatást, erre a költségvetés lehetőséget ad.

A képviselő kiemelte: a módosítás hatására az adóbevétel az államnál fog maradni, így azt nem fogják tudni más területekre átvinni. A forrást a kormány közvetlenül fogja tudni elosztani, szigorú szakmai szempontoknak megfelelően – tette hozzá.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: L. Simon László az ECHO TV stúdiójában. Forrás: Youtube / ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában