hagyományőrzés

2018.10.23. 22:14

1963-as inaktelki legényest rekonstruálnak

A verseny célja az, hogy segítséget nyújtson a legényes tánc minél magasabb színvonalú elsajátításához és továbbéltetéséhez.

November 9-ig várják a nem hivatásos táncosok jelentkezését gyerek és felnőtt kategóriában a 4. Kalotaszegi Legényesversenyre. Az évente megrendezett versenyen Kalotaszeg kiváló legényes táncosainak anyagából válogatnak a szervezők, idén az inaktelki Gergely János legényesét járják újra a felnőtt versenyzők – írja a Maszol.

A verseny célja az, hogy segítséget nyújtson a legényes tánc minél magasabb színvonalú elsajátításához és továbbéltetéséhez. A november 17-én a Kolozs megyei Bánffyhunyadon megszervezett vetélkedő felnőtt kategóriájában szabadon összeállított legényest és a már említett inaktelki táncot kell előadni az 1963-as felvétel alapján, közölték a szervezők.

A zsűri (Bordás Barnabás – a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa, Both József – táncoktató, koreográfus, a Népművészet ifjú mestere, Kádár Elemér – táncoktató, koreográfus, Könczei Árpád – UNITER különdíjas zeneszerző, koreográfus, Mezei Balázs – a Duna Művészegyüttes táncosa, Tötszegi András „Cucus” – mérai hagyományőrző táncos) 300 és 700 lej közötti díjakat ítél oda a legjobb táncosoknak.

A Kalotaszeg Néptáncegyüttes, a Kalotaszeg NTE egyesület, a PRO Nádasmente egyesület, a Bánffyhunyadi RMDSZ, a Bánffyhunyadi Polgármesteri Hivatal és a Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület társszervezésében megvalósuló versenyre a Kalotaszeg Néptáncegyüttes Facebook-oldalán, illetve a [email protected] címen lehet jelentkezni november 9-ig.

Borítókép: szabadsag.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában