Hangfoglaló Program

2018.09.04. 09:53

Ismét támogatásra pályázhatnak az élőzenét befogadó klubok

A kiírásra a 2018/2019-es évadban könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővárosi, vidéki és határon túli helyszínek jelentkezhetnek.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program ötödik alkalommal hirdeti meg a könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló pályázatát a Klubtámogató Alprogram keretében.

Az NKA Hangfoglaló Program indulása óta igyekszik támogatni a rendszeresen élőzenei koncerteknek helyszínt biztosító klubokat, művelődési intézményeket és szórakozóhelyeket – áll a Program közleményében. Emlékeztetnek: Az első évadban még csak a fővároson kívüli helyszíneknek szóló pályázat jelent meg, majd a másodiktól kezdve már a határon túli magyarlakta területek koncerthelyszínei is jelentkezhettek. Két évaddal ezelőtt pedig megjelent az első kiírás a fővárosi klubélet szereplői számára is, így az utóbbi két évben már mindhárom terület támogatáshoz juthatott.

Ebben az évadban 210 millió forint áll a klubok rendelkezésére,

ami egyben azt is jelenti, hogy az NKA a Hangfoglaló – korábban Cseh Tamás – Programon keresztül eddig közel 800 millió forintot támogatást nyújtott az olyan kluboknak, ahol magyar zenekarok kapnak rendszeresen lehetőséget élőzenei, belépőjegyes koncertek megtartására.

Az NKA honlapján három altémában érhető el a pályázat:

külön keret áll rendelkezésre a fővárosi, a vidéki és a határon túli pályázók számára.

A legnagyobb összegre most is a vidéki klubok jelentkezhetnek: 145 millió forintot tervez a pályázat kiírója arra fordítani, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek. A fővárosi koncerthelyszínek pályázataira 50 millió forintot irányzott elő az NKA, míg a határon túli intézmények számára rendelkezésre álló tervezett keret 15 millió forint.

A támogatásban részesülő klubok az eddigiekhez hasonlóan idén is

olyan belépőjegyes koncertekre kaphatnak pályázati forrást, ahol élőben hallhatók a magyar formációk.

Az elnyert támogatás nagyobbik részét a zenekarok fellépti díjára, kisebb hányadát pedig az adott koncertek promóciójára fordíthatják – ismerteti a közlemény. A pályázatok beadására – amelyet az NKA honlapján keresztül lehet megtenni – egy hónap áll rendelkezésre, a beadási határidő október 10., éjfél.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában