A téma a népi építészet

2018.09.06. 10:48

Ismét diákoknak szóló levelezőversenyt hirdetett a Hagyományok Háza

Az intézmény Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyt írt ki, amelynek témája idén a népi építészet. A megmérettetésen külhoni fiatalok részvételére is számítanak.

A Hagyományok Háza immár tizennegyedik alkalommal hirdeti meg Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyét. A vetélkedőre idén is várják azoknak az iskolásoknak a jelentkezését, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen mélyítenék el hon- és népismeretbeli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával – adja hírül a muzsa.sk.

Mint írják, a vetélkedő feladatainak középpontjában minden évben más és más téma áll, amit a versenyzők önálló gyűjtő-, kutatómunka révén dolgoznak fel két korosztályi csoportban. A 2018/2019-es tanév témaköre a népi építészet.

Az 5-6. osztályosoknak, a „Forgószeleseknek” a versengés háromrészes. Első és második része levelező, ez összesen négy feladatlapot jelent. A harmadik része, a döntő az egyetlen, ahol a versenyzők személyesen is megjelennek. A jelentkezők a feladatlapokat interneten, e-mailben kapják meg, a kijavított feladatlapot – az elért pontszámokkal együtt – a szervezők postán juttatják vissza az iskolákba. A döntőt Budapesten, a Hagyományok Házában rendezik 2019 májusában. A határon túli versenyzőknek a személyes megmérettetésen nem kell részt venniük, az ő esetükben a feladatlapok pontszámai döntenek. A 7-12. osztályos, „Garabonciás” jelentkezők az esztendő során három – egyéni gyűjtő-kutatómunkát igényelő – feladatlapot kapnak. A feladatlapokat pontozással értékelik két korosztályi csoportban (7-9. osztályosok, 10-12. osztályosok), a sorrendet a kidolgozott feladatlapok pontozása alapján állapítják meg.

Mindkét kategóriában a legjobbak könyvjutalomban részesülnek, és összesen húszan, nyári jutalomtáborozásban vesznek részt. A jelentkezési határidő 2018. szeptember 25-e, a külhoniak számára a részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában