Börtönkórház

2018.07.04. 22:30

Magyar sorozat készülhet az egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállásáról

Pátkai Marcell televíziós sorozattervét beválogatták a július 13. és 21. között tartandó Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál drámasorozat versenyébe.

A meghívott hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviseli Magyarországot Pátkai Marcell terve az odesszai seregszemlén, amelyet a szakma a Berlinale előszobájának tekint. A nyertes 20 ezer dollárt kap a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez – közölte a projekt kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.

A Filmteam gondozásában jelenleg fejlesztés alatt álló, megrázóan izgalmas történelmi kórházsorozat

két idősíkon mutatja be az egészségügyi dolgozók drámai küzdelmeit: egy kórházban az 1956-os forradalom alatt, valamint egy évvel később, a megtorlás évében, egy börtönkórházban.

A 38 éves Pátkai Marcell forgatókönyvíróként több, jelenleg is futó tévésorozatban bemutatkozott már (Mi kis falunk, Korhatáros szerelem), emellett szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

Az Odesa IFF ScripTeast Series Projects az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett drámasorozat verseny, amely a legjobb kelet-európai forgatókönyvírók számára meghirdetett európai mesterképzési program, a ScripTeast keretében az Independent Film Foundation és a Star Media támogatásában jött létre.

Borítókép: mafab.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában