több száz nyertes

2018.07.03. 11:00

Háromszázmillió forinttal támogatja a közművelődést az Emmi

Az önkormányzatok közművelődési intézmények, közösségi színterek karbantartására, felújítására, a műszaki-technikai eszközállomány, berendezési tárgyak gyarapítására költhetik az elnyert pályázati összeget.

Pályázati úton 300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret működtetnek – olvasható a minisztérium keddi közleményében.

A pályázat az önkormányzatok saját fenntartásában vagy közművelődési megállapodás alapján működtetett közművelődési intézmények, közösségi színterek karbantartását vagy felújítását, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítását segíti.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint.

A keretösszegre összesen 673 pályázat érkezett be, közülük 472 nyert támogatást. A nyertes pályázatok részletes listája a kormány hivatalos weboldalán olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában